Text justification resets after changing language

More
2 years 5 months ago - 2 years 5 months ago #2198 by jimmyt3d
Hi Frank,

I'm using 2.6.10f1 and noticing that if I change text justification and then change the language in the inspector, it immediately switches back to the previous justification setting.

- Select a text object
- In the Inspector, change the text justification (standard Unity text, not TMP)
- Now click one of the languages in the 'Localize' component on the text

Observe the language correctly switches, but the justification resets back the previous setting and it must be manually changed back again.

Screenshots attached - changed justification to right while language is set to English, change to German and the justification returns to the centre (which it was originally).

I am using 'Best Fit'.

It will continue to happen for the affected text even when the language is being changed from another piece of text afterwards.
If I close Unity and re-open it, the problem stops happening. I've currently been unable to determine what causes the bug to start happening, I shall update when I find out.

Any ideas?

Many thanks
Attachments:
Last edit: 2 years 5 months ago by jimmyt3d.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #2297 by jimmyt3d
This is still happening in 2.6.12f2 - any ideas?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #2299 by Frank
I'm just finishing a fix for this. Will commit it in the next beta
Thanks!
Frank

Are you :-) Give I2L 5 stars!
Are you :-( Please lets us know how to improve it!
To get the betas as soon as they are ready, check this out

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #2326 by Frank
Hi,
I just uploaded version 2.7.0 a12 to the beta folder. It has a fix for this issue!

Hope that helps,
Frank

Are you :-) Give I2L 5 stars!
Are you :-( Please lets us know how to improve it!
To get the betas as soon as they are ready, check this out
The following user(s) said Thank You: jimmyt3d

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 1 month ago #2403 by jimmyt3d
I've just updated to 2.7.0 f1 and can confirm this bug is fixed. Thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.206 seconds
Template by JoomlaShine