Google access problem

More
4 years 7 months ago #640 by mcmorry
Hi, I'm just starting to use I2 and I have a problem with the Google Service. I can't choose "Anyone, even anonymous". I have only "Only myself" and "Anyone within bluerierarts.com"

I also checked the Admin sharing settings for Google Drive and I already set all the most open permissions:

Attachment Screenshot2015-04-2121.33.26.jpg not found



Any hint how to solve it?
Thanks
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 7 months ago #641 by Frank
Replied by Frank on topic Google access problem
Hi,
You don't actually need to share the Spreadsheet, it can even be a private spreadsheet.

Here are the steps for deploying the WebService:
1- On the menu, select "Publish" and then "Deploy as web app"

2- In the window that opens
- click "Save Version"
- In "Execute app as:" select "me(your email)"
- In "Who has access to the app:" select "any one, even anonymous"

3- In the new window that opens, Copy the URL at "Current Web App URL".
That URL will have the format: script.google.com/macros/s/XXXXXXXXX/exec

4- In the menu, select "Run" and then "DoGet"

5- Authorize the script to access your spreadsheets and file date data

6- Paste the URL from step 3 in the "Web Service URL" on the Unity Editor



This is the window that opens on step 2

Attachment Authorize.jpg not found




And this is the one when Authorizing on step 5

Attachment Authorize2.jpg not found




More ilustrated steps can be found at the documentation pdf

Thanks,
Frank

Are you :-) Give I2L 5 stars!
Are you :-( Please lets us know how to improve it!
To get the betas as soon as they are ready, check this out
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 7 months ago #644 by mcmorry
Replied by mcmorry on topic Google access problem
Thanks,

I was already following the documentation, and I'm not sharing the spreadsheet.

Sorry I jumped to fast directly to the point without introducing better.

I'm deploying the WebService, but exactly there, on point 2, I can't set who can access the app to "any one", but i have only:
- "Only myself"
- "Anyone within blueriverarts.com"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 7 months ago #646 by mcmorry
Replied by mcmorry on topic Google access problem
It's fine, I resolved.

The new sharing settings from the google admin panel needed sometime to be applied.
I just retried and now I can Deploy properly.

Thank you

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.146 seconds
Template by JoomlaShine